27.4.15

førstemann til 100


spillet førstemann til 100 er genial mengdetrening av addisjon. elevene får hver sin tallinje (eller et hvitt ark), og spiller sammen to og to. hvert par trenger en eller to terninger. velg selv hvilke terninger du gir til elevene: sekserterninger, tierterninger, tjueterninger - her har du virkelig mulighet til å tilpasse til det enkelte paret ved å f.eks. gjøre det vanskeligere for de som trenger det (to tjueterninger vil by på mange tieroverganger). jeg brukte tallinjekopiarket til matemagisk 2 som ligger gratis på den digitale lærerressursen på lokus.no, og kopierte det opp så jeg fikk ei tallinje på begge sider av arket (ta vare på miljøet og alt det der). tips: det kan være lurt å avtale på forhånd om man må komme nøyaktig til 100 eller om man kan gå forbi.

om elevene dine trenger å øve subtraksjon, er det bare å be dem starte på 100 og jobbe seg ned mot 0. igjen vil valget av terninger bestemme vanskelighetsgraden på oppgaven.

lykke til! og du; tallinja trenger jo ikke gå til 100 - den kan gå til 50 eller 1000 eller hva du måtte ønske. her tilpasser du jo bare til der elevene er.

over og ut. frk.

2 kommentarer:

  1. No har eg lest igjennom heile bloggen din og har lagra oppgåveark og utfordringar samt klikka på lenkjer! For ein ressurs for ein nyutdanna lærar som har vikariat i 2.klasse! Tusen takk for mykje inspirasjon og for at du deler det du lager!:-)

    SvarSlett
    Svar
    1. så bra du finner ting du kan bruke, og ikke minst; litt inspirasjon :) følg med videre - lover å legge ut masse fremover!

      Slett