20.4.15

aktiv matematikk - flytt og bytt

jeg har lagt ut et nytt sett oppdragskort på teacherspayteachers'en min (freebie så klart), og denne gangen får du 28 kort som trener tosifret pluss/minus ensifret. med fasit selvfølgelig. søte er de også, og du finner dem her.


det er vel egentlig bare fantasien som setter grenser for bruken av slike oppdragskort (på engelsk: task cards), men min favorittlek - flytt og bytt - finner du beskrevet her. og her følger et par andre måter å bruke kortene på:

1
heng kortene opp rundt omkring på skolen, og send elevene ut på oppdrag. dersom dere har sånne skrivebrett (du vet, sånne brett med klemme på toppen), kan hver elev med fordel utstyres med et slik så det blir lettere å skrive. hvis ikke, funker hvilken som helst bok som underlag. vel, nesten.

2
heng opp 5x5 kort på tavla, med oppgaveteksten inn mot tavla (de vanskeligste oppgavene helt til høyre eller nederst). fest gule post-it-lapper bakpå hvert enkelt kort med tallene 100, 200, 300, 400 og 500, og spill en slags jeopardy. dette egner seg nok best som en gruppelek. elevene velger hvilken rekke/rad og hvilken sum de vil ha. du er vert/vertinne, snur kortet og leser oppgaven. dersom elevene løser den riktig, får de poengsummen på kortet. 

vel, da har jeg forhåpentligvis spart deg for litt jobb denne uka også! andre forslag til hvordan kortene kan brukes, mottas med takk i kommentarfeltet.

over og ut. frk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar