17.4.15

fem på frædda'n

i dag tenkte jeg å dele fem av mine favorittdingser (eller kall det hva du vil) på nett. alle kan brukes i klasserommet og i undervisningen på en eller annen måte. her kommer det:

1
bouncyballs.org er tidenes kuleste arbeidsroverktøy! her hopper ballene rundt på siden ut i fra hvor mye lyd det er i rommet. man må selvfølgelig la elevene prøve både å få ballene til å ligge helt stille, og ikke minst, prøve å få mest mulig bevegelse i dem. snakk med elevene og definer hvilken bevegelse som er innafor når. garantert en suksess!

2
tidenes enkleste lage-egne-plakater-og-lignende-nettside: canva.com. dersom du vil at elevene skal bruke verktøyet, lag deg en anonym, enkel bruker og sett i dag. loves it! (og plakaten jeg la ut på onsdag er så klart laget på denne siden)

3
socrative er den litt mer avanserte versjonen av kahoot. verdt å vurdere om du på en motiverende måte vil sjekke f.eks. om elevene har nådd timens/ukas mål. mulig man kan gjøre ukesjekken enda litt mer motiverende?

4
enkel, men god, stoppeklokke som teller både opp og ned finner du her.

5
jeg elsker å lage ordskyer! se for deg starten av et nytt emne: jeg - læreren - vil finne ut hva elevene kan om emnet vil skal begynne på. hvor visuelt er ikke det om jeg får se det i en flott ordsky? sjekk ut answergarden - genialt enkelt program! og det kule er at svaret elevene gir opptrer som understreket på deres skjerm, så dersom det er noen som tuller eller leverer useriøse svar, kan jeg som lærer gå kjapt gjennom rommet, finne eleven og ta en prat om hvorfor svaret bør tas bort.

ha en superduper helg, folkens!

over og ut. frk. 

6 kommentarer:

 1. Genialt!
  Hva gjør du når elevene skal legge til ord i ordskyen? Fungerer det om jeg legger ut en lenke på Fronter? Må alle logge inn på hver sin pc, eller finnes det andre måter å gjøre det på?

  Gleder meg til å teste ut dette :)

  SvarSlett
  Svar
  1. når ordskyen er laget, får du en direktelenke/url du kan klippe ut og f.eks. lenke til fra fronter, sende elevene på epost, eller skrive på tavla. det finnes også et modus (moderator) hvor svar må godkjennes av administrator før de blir med i skyen - genialt til leksearbeid! filmen på nettsida er en god intro :)

   Slett
  2. og hvis ikke du vil at alle skal logge inn på en pc, kan de jo komme fram å skrive inn sitt ord på en pc koblet til prosjektor. men da må du stole på at de klarer å være seriøse ;)

   Slett
  3. Takk!
   Jeg prøver å teste ut selv, men får opp at jeg ikke kan skrive inn samme ordet mer enn en gang. Må kanskje endre noe på innstillingene da?

   Plakatsiden du anbefaler er også helt super. I går lagde jeg en for løsing av tekstoppgaver i matte. Jeg kan legge den ut på "Undervisningsopplegg" på Facebook��

   Slett
  4. Jeg fant ut av det, så nå er problemet er løst. Da er det bare å sette i gang. Dette blir lekse neste uke :)

   Slett
  5. tommel opp! mistenker du er matemagiskbruker (eller fan)...kult :)

   Slett