11.3.15

førstkommende lørdag = årets høydepunkt?

på lørdag skjer det noe stort i livet til matematikere; det er nemlig den internasjonale pi-dagen! og i år er (i hvert fall den amerikanske) pi-dagen litt spesiell. det er nemlig ikke hvert år vi kan skrive 3.14.15 kl. 9:26:53 - altså de ti første sifrene i tallet som beskriver forholdet mellom diameteren og omkretsen til en sirkel. men nå er det ikke sånn at pi kun har ni desimaler, nei, vet du hva! pi har flere billioner desimaler, det!


hadde jeg hatt full klasse denne uka, hadde jeg snakket om pi og laget såkalte pi skylines. nysgjerrig, sier du? vel, det er ikke akkurat komplisert. du trenger bare ruteark, fargestifter og en utskrift eller lignende av, tja, de første femti desimalene, og så klarer kidsa resten selv. se her for mer inspirasjon.

min skyline tok ikke akkurat veldig lang tid å lage, så hva venter du på? matematiske gangdekorasjoner er ikke akkurat å forakte, så sett kidsa i gang med fargeblyantene.


og dersom du har 1. klasse, er jo dette en glimrende mulighet for en meningsfull talldiktat som øver elevene i å skrive tallene pent og riktig, eller?

over og ut. frk.

ps: jaggu har ikke kate bush skrevet en sang om pi, også! fin bakgrunnsmusikk når kidsa fargelegger, det her.

2 kommentarer:

  1. Elsker! Sånne happenings er geniale for å ankre læringen så man husker.

    SvarSlett
    Svar
    1. jeg vet! happenings i skolesammenheng er undervurdert!

      Slett