9.1.15

keen på ukentlige matematikkutfordringer til kidsa?!

vel, selvsagt er du det! fra og med søndag legger jeg ut ukas utfordring her på bloggen. en ukentlig matematikkutfordring som er klar til å brukes i klasserommet sporenstreks. med fasit så klart. med andre ord; rykende fersk matematikkgrublis, uten forarbeid for deg! blir det egentlig bedre? tvilsomt.

nivåmessig tenker jeg at utfordringene vil passe best til det trinnet jeg underviser (rettere: straks underviser) på, sånn generelt hvert fall. med andre ord vil utfordringene dette halvåret være primært for 2. trinn, men det fine med matematiske utfordringer er jo at de favner litt bredere og at de dermed også kan brukes på flere ulike trinn. den første utfordringen - ja, gled deg til søndag kveld klokka åtte folkens, for det er da det skjer - er en enkel kombinatorikkutfordring. sjakkturnering. magnus. sier ikke mer, jeg. ses vi søndag?

og du. om du skulle ville ha noe så enkelt som et forslag til løsningsark, trykk på bildet under, lagre det på maskinen din og skriv ut i så mange eksemplarer du måtte ønske.


over og ut. frk.

illustrasjoner av Little Red's Treehouse

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar