15.9.15

tirsdagstips

jeg liker å starte hver time med noe som samler elevene, være det seg lesekvart, en film eller sang, et spørsmål på tavla + + hvorfor, spør du? vel, jeg ønsker å fange elevenes oppmerksomhet med en gang de kommer inn i klasserommet, enten fra friminutt eller med en gang skoledagen starter. det at de også vet at det skjer noe med en gang de kommer inn døra, gjør at de gjerne kommer fortere inn, finner fortere roen, og derfor også er fortere klare for å lære. 


én ting som har vært en virkelig suksess i mitt klasserom, er å ha små kunstpauser. de tar ikke mange minuttene, men de er ufattelig morsomme og engasjerende. elevene deler tanker, diskuterer ivrig med læringspartnerne sine, og voilà; hjernen er skrudd på, oppmerksomheten er fanget og elevene er klare for å lære! 


og bilder elevene kan se på, finner du lett ved å google din favorittkunstner. jeg simpelthen elsker bildene til erik johansson, og de har så mange absurde detaljer i seg at elevene kan holde på i en bitteliten evighet. bildet over brukte jeg for litt siden, og tankene elevene gjorde seg var mange og spennende.

over og ut. frk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar