22.5.15

fem på frædda'n

denne uka har vi hatt ukeskole hver eneste dag - naturfagsuke med fokus på nærmiljøet. og jeg har så klart hatt om noe av det jeg synes er mest spennende nå om våren, nemlig nyttevekster. vi har smakt på mange spennende planter vi fant rett utenfor skoledøra, samt at vi så klart har spist maur. omtrent alle elevene har smakt, til tross for ville protester og grimaser. fantastisk. 

og for å holde det naturfaglig og grønt, får du i dag frks fem favorittnyttevekster og en lenke eller to til deilige oppskrifter. for hvem synes vel ikke at det er bra digg når ugresset blir nyttig?!

1
løvetann. ingen over, ingen ved siden. spis hele planten, om du vil. blomsterknoppene egner seg på pizza og i pai. unge, friske blader som deilig salat.

2
brennesle. plukk friske, unge skudd og lag deilig suppe.

3
svallerkål. hagens versting. fantastisk å bruke som salat. denne bloggen her har mange gode forslag.

4
geitrams. skuddene til geitramsen smaker omtrent som asparges. gratis asparges. bare å starte letinga med andre ord!

5
stemorsblomster/fioler. du kan til og med spise de du planta i balkongkassa til 17. mai! de smaker ikke så mye i seg selv, men man kan jo alltids trylle litt med eggehvite og sukker for å kandisere dem. mums!

nå som det er langhelg i vente, utfordrer jeg deg til å dra på nyttevekstjakt. og mens du holder på, spis gjerne en maur eller to. det er lurt å venne seg til tanken nå, for plutselig er den en del av kostholdet vårt. fin film å vise kidsa her.

over og ut. frk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar